Manage existing quizzes, Custom Templates, Better Security, Data Exports and much more

Sign inSign in with Facebook
Sign inSign in with Google

25 jaar RINGtv Quiz - Week 2

De provincie Vlaams-Brabant draagt RINGtv een warm hart toe. Provinciale projecten krijgen bij jouw zender steevast de nodige aandacht. Weet u in welke deelgemeente (!) het enige Proefcentrum Vlaams-Brabant van onze regio gevestigd is? In dit centrum trekt de provincie volop de kaart van biologische teelt van aardbeien en ander lekkers.
Melsbroek
Huizingen
Pamel
Groot-Bijgaarden
Een kasteel dat dienst doet als gemeentehuis. In welke faciliteitengemeente schoot RINGtv dit idyllische plaatje? De ouders van Johan Verminnen gingen hier in mei 1951 aangifte doen van hun boreling.
Wemmel
Drogenbos
Sint-Genesius-Rode
Kraainem
 

dehaene

Twee gewaardeerde burgemeesters, die helaas niet meer onder ons zijn. Welke stad hadden zij onder hun hoede?

Asse
Vilvoorde
Halle
Kapelle-op-den-Bos
Voor de bijgelovigen: het was met rugnummer 13. En op de 13de van de maand. Remco Evenepoel uit Schepdaal pakte op 13 juni 2019 zijn eerste individuele profzege, in rit 2 van de Belgium Baloise Tour. Opdat u het later aan uw kinderen of kleinkinderen kan vertellen: waar lag de eindmeet van die nu al legendarische koers? En het was niet in onze regio.
Zottegem
Blankenberge
Meerbeke
Wevelgem
 
2018_kasteel_van_gaasbeek

Twee fototips leiden naar één gemeente. Welke?

Merchtem
Pepingen
Lennik
Roosdaal
Rampspoed op 11 mei 2008. Door een verdwaalde vuurpijl tijdens de Pinksterkermis ontstond een brand die de prachtige Sint-Pieterskerk volledig verwoestte. De hele dorpsgemeenschap, toenmalig burgemeester Pierre Deneyer (CD&V) op kop, was er het hart van in. Welke gemeente trof dit onheil?
Sint-Pieters-Leeuw
Galmaarden
Opwijk
Bever
De betreurde Paul Severs uit Halle kwam in 2007 voor het eerst sinds lang weer volop in de spots. Eén van zijn eerste hits, uit 1970, kreeg toen een prominente plaats in de soundtrack van de film ‘Firmin’ met Chris Van den Durpel. Welke schone tranentrekker van wijlen Paul was dat?
Zeg 'ns meisje
Ik ben verliefd op jou
Vaarwel en tot weerziens
Geen wonder dat ik ween
Weggever! Welke gemeente uit onze regio hanteerde jarenlang de slogan ‘Waar Vlamingen thuis zijn’? Anno 2020 is er een overtuigde Vlaming burgemeester, namelijk Willy Segers (N-VA).
Dilbeek
Beersel
Wemmel
Hoeilaart
Zemst heeft een bijzondere band met een niet alledaagse sport. De eerste – in ons land - officiële op deze sport gerichte hal opende er in 2017, de lokale club is nationale top en zelfs de burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA) beoefent de sport met passie èn succes. Over welke sport spreken we?
Gaming
Padel
Curling
Acro-gym
Palm Breweries voegde in 1998 ook het klassieke roodbruine bier Rodenbach toe aan zijn uitgelezen keurassortiment. In welke West-Vlaamse stad vinden we de brouwerij, onderdeel van Palm?
Ieper
Roeselare
Veurne
Torhout
De uiteindelijke winnaars van deze RINGtv-quiz zullen flink in de watten gelegd worden bij Brouwerij Palm in Steenhuffel. Welke muzikale naam droeg de oude brouwerij, waar vandaag nog steeds Cornet wordt gemaakt?
De Bugel
De Hoorn
De Klaroen
De Bombardon
Sommige gebouwen herken je nu eenmaal in één oogopslag. Waar in onze regio vind je dit iconische treinstation, met de kenmerkende overkapping van een kleiner glazen gebouw? Voor de weetjesnerds: het vorige station werd afgebroken, dateerde van 1887 en was van de hand van Henri Fouquet. 
Asse
Halle
Vilvoorde
Ternat
De Brabander of het Belgisch Trekpaard, een icoon van onze contreien. Ook de provincie Vlaams-Brabant steunt massaal projecten om het dier te herwaarderen. In welke deelgemeente (!) kan je naar het, sinds 2018 vernieuwde, Museum van het Belgisch Trekpaard?
Nossegem
Vollezele
Teralfene
Heikruis
RINGtv-journalist Tom Serkeyn maakte ooit een special over de restanten van dit ooit beroemd sanatorium, waar vanaf 1937 patiënten met tuberculose werden verzorgd. Dit gebouw, bijgenaamd ‘Paleis op de heide’, werd enkele jaren geleden volledig gerenoveerd. In welk gehucht van Overijse staat dit modernistische gebouw?
Terlanen
Tombeek
Maleizen
Groenendaal

Urbanus uit Tollembeek bedacht ooit een origineel kerstmenu, waarvan de bereiding op RINGtv te zien was! Zijn toenmalige sidekick hield er wel een culinair trauma aan over. Hoe heette die dame, één van de leading ladies in de beginjaren van onze zender?

Karla Rodts
Mieke Scheldeman
Goedele Van Ruysevelt
Marjan Duchesne
0
{"name":"25 jaar RINGtv Quiz - Week 2", "url":"https://www.quiz-maker.com/QG965G6","txt":"De provincie Vlaams-Brabant draagt RINGtv een warm hart toe. Provinciale projecten krijgen bij jouw zender steevast de nodige aandacht. Weet u in welke deelgemeente (!) het enige Proefcentrum Vlaams-Brabant van onze regio gevestigd is? In dit centrum trekt de provincie volop de kaart van biologische teelt van aardbeien en ander lekkers., Een kasteel dat dienst doet als gemeentehuis. In welke faciliteitengemeente schoot RINGtv dit idyllische plaatje? De ouders van Johan Verminnen gingen hier in mei 1951 aangifte doen van hun boreling., Twee gewaardeerde burgemeesters, die helaas niet meer onder ons zijn. Welke stad hadden zij onder hun hoede?","img":"https://cdn.poll-maker.com/52-1913091/dag-van-de-aardbei-greet1.jpg?sz=1200-00000005831000005300"}