Manage existing quizzes, Custom Templates, Better Security, Data Exports and much more

Sign inSign in with Facebook
Sign inSign in with Google

25 jaar RINGtv Quiz - Week 4

Heel wat fiets- en wandeltochten in het Pajottenland leiden je langs deze Hertboommolen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, bij Roosdaal. Onder welke naam is de molen nog bekend? TIP: De naam dankt de molen aan een Vlaamse jeugdreeks die er in de jaren '60 werd opgenomen.
Keromarmolen
Merlinamolen
Zepposmolen
Anubismolen
In 2018 stuntte Alison Van Uytvanck uit Grimbergen op een grandslamtoernooi. Ze versloeg er de Spaanse titelverdedigster Garbine Muguruza in de tweede ronde. Op welk beroemd tennistoernooi op gras zette Alison die prestatie neer?
Roland Garros
Wimbledon
US Open
Australian Open
Meermaals reeds werd ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ door kenners uitgeroepen tot het beste café ter wereld! In welke deelgemeente van Lennik ligt dit lusthof voor liefhebbers van streekbieren?
Sint-Martens-Lennik
Oppem
Gaasbeek
Eizeringen
De Nederlandse rapper Kraantje Pappie stond in 2017 op een podium in de Wijngaardstraat in Schepdaal. Het was de headliner van de laatste editie van het festival, al staat er met Peloes wel een opvolger in de steigers. Over welk voormalig zomerfestival in Dilbeek spreken we?
Vijverfestival
Jospop
Paradise City
Stage 1800

De politie is in onze regio onderverdeeld in heel wat zones. Welke van deze gemeenten valt NIET onder het waakzame oog van Politiezone Kastze?

Liedekerke
Kampenhout
Steenokkerzeel
Zemst
Tyfus, zweren, reuma…allemaal geen last van dankzij de patroonheilige van de Halse deelgemeente Lembeek, die er – dit jaar uitgezonderd – jaarlijks op Paasmaandag met een mars wordt herdacht. Welke heilige beschermt Lembeek? 
Sint-Paulus
Sint-Antoon
Sint-Veroon
Sint-Servaas
Een voetbalstadion, gelegen in het Prinsenbos. In 2010 mochten we hier nog een promotie filmen, in 2017 en 2018 degradeerde de club die hier thuis speelt helaas twee seizoenen na mekaar. Welke club in blauw-witte kleuren, die in het huidige/voorbije seizoen uitkwam in eerste provinciale?
VC Groot-Dilbeek
KFC Eppegem
KSC Grimbergen
FP Halle-Gooik

Hoe heet deze jongedame uit Herne, nationale top in het veldlopen? Ze heeft toevallig een naamgenote, met zelfde naam en voornaam, in de Vlaamse showbizz.

Joke Van De Velde
Erika Van Tielen
Sien Wynants
Hanne Verbruggen
België is een land van kastelen en strips. In het 25ste stripverhaal uit de reeks van Suske en Wiske komen beiden zelfs samen. Wie de naam van het album kent, weet meteen ook waar het kasteel op bovenstaande foto staat.
Kasteel van Gaasbeek
Kasteel van Beersel
Kasteel van Imde
Kasteel van Groot-Bijgaarden
Vietnam, Zuid-Korea, Verenigde Staten, Italië, Rusland, Dubai en ga zo maar door. De lijst waar de Koninklijke Steltenlopers hebben opgetreden is eindeloos. Met stelten van meer dan 4 meter hoog doen ze overal monden openvallen van verbazing. Uit welke gemeente komen deze waaghalzen?
Asse
Opwijk
Merchtem
Londerzeel
Welke twee pilsmerken worden gebrouwen bij Brouwerij Palm?
Estaminet en Bock Pils
Ginder Ale en Bock Pils
Omer en Estaminet
Estaminet en Roman
Makkie voor de liefhebbers, en vast ook al eens onder uw kerstboom. Hoe heet het jaarlijks weerkerende, en slechts tijdelijk verkrijgbare, eindejaarsbier van Palm? De brouwerij begon ermee in 1947 en zag het uitgroeien tot een feestelijke traditie die geen bierfanaat wil missen.
Palm Green
Palm X-mas
Seizoen Palm
Dobbel Palm
Pas nog kon je in ons magazine Over De Rand een aantal wandeltips op zak steken, onder andere voor dit Dilbeeks natuurgebied. Welke parel in de Groene Rand, ooit een zandsteengroeve en nu beschermd als Europese topnatuur, begint letterlijk achter CC Westrand in Dilbeek?
Wolfsputten
Coloma
Tangebeekbos
Drie Fonteinen
Ah, de geur van een bakje koffie! Koffiebranderij Brésor in de Assese deelgemeente Relegem wordt sinds enkele jaren geleid door Frank en Claudia. Zij zijn de kinderen van een voormalige sportcoryfee van onze regio. Hij of zij leidde de koffiebranderij zelf ook een tijdje. Wie werd geboren in Sint-Pieters-Leeuw en ging bij Brésor in 1961 op 18-jarige leeftijd aan de slag als verkoper?
Raymond Impanis
Eddy Merckx
Jef Jurion
Paul Van Himst
Vergis je niet; onze regio heeft wereldsterren. Onder welke artiestennaam zet Felix De Laet uit Beersel de halve planeet aan het dansen met tunes als ‘Are you with me’, ‘Crazy’ en ‘Beautiful Life’?
Netsky
The Magician
Lost Frequencies
Regi
0
{"name":"25 jaar RINGtv Quiz - Week 4", "url":"https://www.quiz-maker.com/QU8RR03","txt":"Heel wat fiets- en wandeltochten in het Pajottenland leiden je langs deze Hertboommolen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, bij Roosdaal. Onder welke naam is de molen nog bekend? TIP: De naam dankt de molen aan een Vlaamse jeugdreeks die er in de jaren '60 werd opgenomen., In 2018 stuntte Alison Van Uytvanck uit Grimbergen op een grandslamtoernooi. Ze versloeg er de Spaanse titelverdedigster Garbine Muguruza in de tweede ronde. Op welk beroemd tennistoernooi op gras zette Alison die prestatie neer?, Meermaals reeds werd ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ door kenners uitgeroepen tot het beste café ter wereld! In welke deelgemeente van Lennik ligt dit lusthof voor liefhebbers van streekbieren?","img":"https://cdn.poll-maker.com/53-1995380/molen.jpg?sz=1200-00000000001000007500"}