Manage existing quizzes, Custom Templates, Better Security, Data Exports and much more

Sign inSign in with Facebook
Sign inSign in with Google

Svjetska rukometna prvenstva

Koja zemlja je rekorder po broju osvojenih titula (šest naslova)?
Švedska
Francuska
Rumunjska
Njemačka
Koja će reprezentacija nakon Svjetskog prvenstva u Egiptu zasjesti samostalno na prvo mjesto po broju osvojenih medalja (trenutno drže rekord zajedno s Francuskom – 11 medalja)?
Švedska
Rusija
Danska
Španjolska
Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj 2009. godine ostao nam je u prekrasnom sjećanju, unatoč porazu u finalu od Francuske. Kojom pjesmom i od kojeg benda su Kauboji s navijačima proslavljali svaku pobjedu na turniru?
Svijet voli pobjednike - Colonia
Neka pati koga smeta - Baruni
Morska vila - Daleka obala
Jagode i čokolada - Đavoli
Finalna utakmica s najviše pogodaka odigrana je u 21. stoljeću. Krajnji rezultat iznosio je 40:34, a svim Hrvatima ostala je u ne baš lijepom sjećanju. Koje je godine odigrano to finale i tko se našao nasuprot Hrvatske?
2003., Njemačka
2005., Španjolska
2007., Francuska
2009., Francuska
U jednom od najnapetijih susreta u povijesti svjetskih prvenstava, Egipat je u srijedu izgubio četvrtfinalni ogled od Danske te tako ostao bez šanse za prolaskom među četiri najbolje ekipe. Koji je posljednji domaćin SP-a (prije Egipta) koji nije uspio izboriti polufinale i koje godine?
Francuska, 2001.
Portugal, 2003.
Tunis, 2005.
Švedska, 2011.
SP 2003. godine. Prvu utakmicu na turniru Hrvatska gubi od Argentine, no onda se „budi iz mrtvih“. Koliko su pobjeda Kauboji (tadašnji Pakleni) nanizali do svjetskog zlata?
sedam
osam
devet
deset
Svjetsko prvenstvo 2009. u Hrvatskoj okončali smo srebrom i s koliko igrača u idealnoj postavi turnira?
Bez ijednog
S jednim
S dvojicom
S trojicom
Finale SP-a s najmanje golova datira iz 1961. godine. Rumunjska je u neizvjesnom okršaju nakon dva produžetka (?!) svladala Čehoslovačku te tako osigurala svoj prvi naslov svjetskih prvaka. Koliko je golova palo u toj epskoj bitki? (i u to vrijeme krajnji rezultat smatran je jako iznenađujućim zbog malog broja golova)
26
25
17
31
Ako Danska u nedjelju obrani naslov svjetskog prvaka, postat će koja po redu reprezentacija s obranjenom titulom?
treća
četvrta
peta
šesta
Koje je godine održano prvo Svjetsko prvenstvo i tko je bio pobjednik?
1932., Austrija
1934., Švedska
1936., Danska
1938., Treći Reich (Njemačka)
Name:
0
{"name":"Svjetska rukometna prvenstva", "url":"https://www.quiz-maker.com/QTQSDMBW8","txt":"Koja zemlja je rekorder po broju osvojenih titula (šest naslova)?, Koja će reprezentacija nakon Svjetskog prvenstva u Egiptu zasjesti samostalno na prvo mjesto po broju osvojenih medalja (trenutno drže rekord zajedno s Francuskom – 11 medalja)?, Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj 2009. godine ostao nam je u prekrasnom sjećanju, unatoč porazu u finalu od Francuske. Kojom pjesmom i od kojeg benda su Kauboji s navijačima proslavljali svaku pobjedu na turniru?","img":"https://www.quiz-maker.com/3012/images/ogquiz.png"}
Tools: Quiz Maker | Survey Maker