Manage existing quizzes, Custom Templates, Better Security, Data Exports and much more

Sign inSign in with Facebook
Sign inSign in with Google

Γνωρίζεις καλά το YouTube;

Βρίσκεις ένα βίντεο στο YouTube που σου φαίνεται ενδιαφέρον. Πώς μπορείς να διαπιστώσεις εάν το κανάλι είναι σοβαρό;
Δεν τολμώ να αμφισβητήσω το βίντεο και το κανάλι. Γι’ αυτό ρωτάω μερικούς άλλους χρήστες και ενδεχομένως γράφω στον YouTuber.
Κάνω κλικ στο κανάλι για να δω τι άλλο δημοσιεύτηκε εκεί. Διαβάζω κάποια σχόλια και το ψάχνω στη μηχανή αναζήτησης Google για να βρω τι πιστεύουν οι άλλοι για αυτό.
Απλά θα παρακολουθήσω το βίντεο. Εάν η κάμερα λειτουργεί, η ποιότητα της εικόνας και οι φωνές είναι επαγγελματικές, θεωρώ το βίντεο και το κανάλι σοβαρά.
Μια φάρσα αποστέλλεται από πολλούς χρήστες. Δείχνει ανθρώπους σε ένα ασανσέρ που τους λένε ότι ο ανελκυστήρας θα κολλήσει. Αυτό συνέβη;
Η φάρσα μπορεί να είναι πραγματική, αλλά δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Μια πρώτη ένδειξη είναι αν τα πρόσωπα των ανθρώπων στο βίντεο είναι θολωμένα (μη αναγνωρίσιμα).
Παρακολουθώ με προσοχή τις αντιδράσεις των ανθρώπων αρκετές φορές. Από αυτό μπορεί να φανεί αν η φάρσα είναι πραγματική ή όχι.
Το βίντεο έχει πολλές προβολές και σχόλια. Όταν κάτι προσελκύει μεγάλη προσοχή, συνήθως είναι αληθινό.
Βρίσκεις ένα βίντεο που λέει ότι ένας κομήτης κατευθύνεται προς τη Γη. Εμφανίζεται σαν ψεύτικο. Πώς το αντιμετωπίζεις;
Ελέγχω αν οι φίλοι μου μπορούν να διακρίνουν ότι το βίντεο είναι ψεύτικο στέλνοντάς το με το σχόλιο: «Ενδιαφέρον.»
Στέλνω το βίντεο στους φίλους μου γράφοντας: «Ποιος θα το πίστευε αυτό; Αυτό το βίντεο είναι ψεύτικο!».
Δεν κοινοποιώ αμφισβητήσιμα βίντεο. Στέλνω στους φίλους μου το σύνδεσμο με το άρθρο που αποδεικνύει ότι είναι ψεύτικο.
Θέλεις να ξεκινήσεις το δικό σου κανάλι στο YouTube. Πως μπορείς να το κάνεις;
Σκέφτομαι ποιο περιεχόμενο θέλω να προσφέρει το κανάλι μου και δημιουργώ μερικά βίντεο. Τα αφήνω πρώτα στην ιδιωτική ρύθμιση και στέλνω τον σύνδεσμο μόνο σε στενούς φίλους. Περιμένω τα σχόλιά τους, και μετά αποφασίζω αν θέλω να κάνω τα βίντεο δημόσια.
Ανεβάζω αστεία και ενοχλητικά βίντεο των φίλων μου στο διαδίκτυο. Εάν δεν διαμαρτυρηθούν, είναι νόμιμο.
Στόχος μου είναι ένα κανάλι με τα καλύτερα βίντεο. Ψάχνω στο YouTube για δημοφιλή βίντεο και τα ανεβάζω ξανά στο κανάλι μου. Το κανάλι μου προσφέρει τα καλύτερα βίντεο του διαδικτύου.
Μία καλή σου φίλη προσπαθεί να γίνει YouTuber. Σου ζητάει να κοινοποιείς τα βίντεο της. Εσύ όμως, πιστεύεις ότι τα βίντεο είναι γελοία. Τι κάνεις;
Κοινοποιώ τα βίντεο για χάρη της μιας και δε θέλω να την απογοητεύσω. Μπορεί να γίνει διάσημη YouTuber και αυτό μπορεί να ωφελήσει κι εμένα.
Λέω στη φίλη μου ότι δε μου αρέσουν πολύ τα βίντεο και προσπαθώ να της εξηγήσω πως θα μπορούσαν να αντιδράσουν όσοι τα δουν.
Δεν κοινοποιώ τα βίντεο και περιμένω να δω τι θα συμβεί. Αν είναι χάλια θα σπάσω πλάκα. Αν γίνει διάσημη, μπορεί και να με ωφελήσει.
Έχεις ήδη ένα κανάλι στο YouTube. Ωστόσο, για κάποιο λόγο τα βίντεο σου δεν έχουν μεγάλο αριθμό προβολών. Τι πάει λάθος;
Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι: Ίσως υπάρχει ήδη κάποιος YouTuber με το ίδιο θέμα ή ίσως η κοινότητά μου χρειάζεται χρόνο. Δεν θέλω να απογοητευτώ τόσο γρήγορα.
Οι θεατές στο YouTube αγαπούν το ακραίο περιεχόμενο. Στο μέλλον, θα φτιάξω τις δικές μου φήμες για διασημότητες, που μπορεί να είναι κακό, αλλά θα φέρει την επιθυμητή επιτυχία.
Πολύ απλό: Ο εξοπλισμός μου είναι παλιός. Επενδύω σε μια καινούρια κάμερα. Αυτό θα δουλέψει.
Πρέπει να κάνεις μια παρουσίαση στο σχολείο για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και θέλεις να μάθεις από βίντεο στο YouTube. Πώς το κάνεις αυτό;
Αναζητώ «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος» στο YouTube και παρακολουθώ τα τρία πρώτα βίντεο. Το YouTube σίγουρα θα εμφανίσει πρώτα τα καλύτερα βίντεο.
Ειδικά σε ιστορικά θέματα υπάρχουν πολλές λανθασμένες πληροφορίες στο YouTube. Αναζητώ YouTubers που αναφέρουν τις πηγές τους στην περιγραφή των βίντεο και ψάχνω στο google κατά πόσο αυτοί οι λογαριασμοί είναι επίσημοι.
Παρακολουθώ βίντεο με τίτλο «Ας παίξουμε» από το «Call of Duty: WW2», καθώς το παιχνίδι είναι για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Υπάρχουν πολλοί YouTubers που υπόσχονται έγκυρες πληροφορίες και τεχνογνωσία. Πώς μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι ειδικός;
Κάνω αναζήτηση στη μηχανή αναζήτησης Google για τους λογαριασμούς τους. Εάν ένα δημοφιλές μέσο (τηλεοπτικό κανάλι, εφημερίδα) επαινεί το κανάλι, είναι καλό σημάδι.
Εάν το βίντεο περιλαμβάνει πολλούς τεχνικούς όρους που δεν γνωρίζω, αυτό δείχνει ότι το άτομο είναι επαγγελματίας.
Εάν το βίντεο υπόσχεται «μυστικό» περιεχόμενο ή λέει ότι πρέπει να παρακολουθήσετε ένα βίντεο «γρήγορα πριν διαγραφεί», το βλέπω αυτό ως ένδειξη ότι περιλαμβάνει σημαντικές πληροφορίες.
Ένας YouTuber υπόσχεται ότι μπορείς να κερδίσεις 1000 €. Για να κερδίσεις θα πρέπει να παρακολουθήσεις το διαδικτυακό του μάθημα για 50€. Τι κάνεις;
Ψάχνω στις σελίδες ελέγχου περιεχομένου. Αν δεν βρω τίποτα για τον «μάρκετινγκ γκουρού», φαίνεται σαν μια ελκυστική προσφορά. Ακόμα κι αν κερδίζω μόνο μερικές εκατοντάδες ευρώ το μήνα για το ποσό των 50€, είναι μια καλή συμφωνία.
Ο χρόνος είναι χρήμα. Όσο περισσότεροι δεχτούν την προσφορά, τόσο μικρότερη πιθανότητα να την προλάβω. Θα δεχτώ αμέσως για να είμαι από τους πρώτους που θα την πάρουν.
Η προσφορά μου ακούγεται αμφίβολη. Γιατί πρέπει να πληρώσω 50€; Θα κάνω την έρευνά μου και θα ζητήσω βοήθεια από την προστασία καταναλωτών για το αν η προσφορά είναι αξιόπιστη.
0
{"name":"Γνωρίζεις καλά το YouTube;", "url":"https://www.quiz-maker.com/QSMAFVD","txt":"Βρίσκεις ένα βίντεο στο YouTube που σου φαίνεται ενδιαφέρον. Πώς μπορείς να διαπιστώσεις εάν το κανάλι είναι σοβαρό;, Μια φάρσα αποστέλλεται από πολλούς χρήστες. Δείχνει ανθρώπους σε ένα ασανσέρ που τους λένε ότι ο ανελκυστήρας θα κολλήσει. Αυτό συνέβη;, Βρίσκεις ένα βίντεο που λέει ότι ένας κομήτης κατευθύνεται προς τη Γη. Εμφανίζεται σαν ψεύτικο. Πώς το αντιμετωπίζεις;","img":"https://www.quiz-maker.com/3012/images/ogquiz.png"}
Tools: Quiz Maker