Sign UpLogin With Facebook
Sign UpLogin With Google

Influenza: Quiz

1. The best time to get the flu vaccine is:
a) when flu cases begin to rise
b) as soon as the vaccine becomes available
c) at the start of the school year
d) November, just before winter hits
Answer: B. It’s best to get the flu vaccine as soon as it becomes available. It takes at least 2-weeks for the vaccine to take effect. Since flu season can start as early as October, you should be vaccinated as soon as possible.
Answer: B. It’s best to get the flu vaccine as soon as it becomes available. It takes at least 2-weeks for the vaccine to take effect. Since flu season can start as early as October, you should be vaccinated as soon as possible.
2. For the 2016-2017 flu year, the Centers for Disease Control is not recommending the nasal spray form of the influenza vaccine. The reason for this is because:
a) most people would rather have the flu shot
b) the company that makes the nasal spray went out of business
c) there are concerns over its effectiveness
d) the doses need to be saved for pregnant women
Answer: C: For the 2016 – 2017 influenza season, the Centers for Disease Control is not recommending the nasal spray form of the vaccine because it has lost its effectiveness in adults or children.
Answer: C: For the 2016 – 2017 influenza season, the Centers for Disease Control is not recommending the nasal spray form of the vaccine because it has lost its effectiveness in adults or children.
3. Other than the flu shot, the best way to prevent the flu is:
a) Wash your hands
b) Steer clear of people who have flu-like symptoms
c) Eat well and get plenty of rest
d) All of the above
Answer: D There are a number of steps you can take to prevent the flu each year, according to Dr. Shira Doron, Associate Hospital Epidemiologist at Tufts Medical Center. Washing your hands frequently throughout the day helps prevent the spread of germs. Try to avoid people who are exhibiting symptoms of respiratory infection, and make sure you take care of yourself during flu season, getting plenty of rest and good nutrition.
Answer: D There are a number of steps you can take to prevent the flu each year, according to Dr. Shira Doron, Associate Hospital Epidemiologist at Tufts Medical Center. Washing your hands frequently throughout the day helps prevent the spread of germs. Try to avoid people who are exhibiting symptoms of respiratory infection, and make sure you take care of yourself during flu season, getting plenty of rest and good nutrition.
4. Hand washing is essential to prevent the spread of germs. The best way to wash hands is to do it frequently with:
a) Bar soap instead of liquid soap
b) Soap and hot water
c) Hand sanitizer
d) Antibacterial soap
Answer: B: According to the Centers for Disease Control, you should wet, lather, scrub, rinse and dry your hands using warm water and regular soap a few times a day, before eating, and after using the bathroom. If regular soap is not available or you are not near a sink, use hand sanitizer. How long should you wash? About 20 seconds (sing Happy Birthday – twice!).
Answer: B: According to the Centers for Disease Control, you should wet, lather, scrub, rinse and dry your hands using warm water and regular soap a few times a day, before eating, and after using the bathroom. If regular soap is not available or you are not near a sink, use hand sanitizer. How long should you wash? About 20 seconds (sing Happy Birthday – twice!).
5. If you get the flu or flu-like symptoms, you should:
a) Stay home from work or other public places for at least 24 hours from the time your symptoms began
b) Stay home from work or other public places for at least 24 hours from the time your fever is gone
c) Stay home from work or other public places for at least three days
d) Stay home from public places for at least three days; if you are feeling okay and have a private office, it’s okay to go into work
Answer: B: The CDC recommends that anyone with flu-like symptoms stay home for at least 24 hours after your fever is gone (meaning, the fever must be gone without the use of fever-reducing medications). The only exception to this is if you require medical care.
Answer: B: The CDC recommends that anyone with flu-like symptoms stay home for at least 24 hours after your fever is gone (meaning, the fever must be gone without the use of fever-reducing medications). The only exception to this is if you require medical care.
6. Which of the following groups should not receive an annual flu shot?
a) Pregnant women
b) Men and women over the age of 65
c) Children under the age of 1, unless recommended by a doctor
d) Children under the age of 6 months, unless recommended by a doctor
Answer: D: Guidelines this year say the flu shot is safe for pregnant women, elders and children over the age of six months.
Answer: D: Guidelines this year say the flu shot is safe for pregnant women, elders and children over the age of six months.
7. Which of these is not typically a symptom of the flu?
a) Fever
b) Stomach upset (vomiting)
c) Cough
d) Sore throat
Answer: B While sometimes there can be stomach upset with influenza, there is no such thing as a “stomach flu.” Serious bouts of vomiting or diarrhea are more likely to be caused by another type of virus and not influenza.
Answer: B While sometimes there can be stomach upset with influenza, there is no such thing as a “stomach flu.” Serious bouts of vomiting or diarrhea are more likely to be caused by another type of virus and not influenza.
8. If you do get sick, your doctor may be able to prescribe an antiviral medication. This medication can:
a) Lessen the symptoms of the flu
b) Lessen the amount of time you have the flu by 1-2 days
c) Do both a and b
d) There is no such medication. The only treatment for the flu is rest.
Answer: C A prescription antiviral drug may be prescribed to those at risk of serious flu complications. This medication can help with the severity of flu symptoms and shorten the amount of time you suffer with the flu.
Answer: C A prescription antiviral drug may be prescribed to those at risk of serious flu complications. This medication can help with the severity of flu symptoms and shorten the amount of time you suffer with the flu.
{"name":"Influenza: Quiz - Take the Quiz", "url":"https://www.quiz-maker.com/QKCCI1Y","txt":"The best time to get the flu vaccine is:, For the 2016-2017 flu year, the Centers for Disease Control is not recommending the nasal spray form of the influenza vaccine. The reason for this is because:, Other than the flu shot, the best way to prevent the flu is:","img":"https://www.quiz-maker.com/3012/images/ogquiz.png"}