Manage existing quizzes, Custom Templates, Better Security, Data Exports and much more

Sign inSign in with Facebook
Sign inSign in with Google

25 jaar RINGtv Quiz - Week 3

prins
 
Dit jaar wordt de Ronde van Frankrijk uitgesteld door de coronacrisis. Toen de Tour vorige zomer de regio doorkruiste, werden heel wat dorpscentra anders aangekleed. In welke gemeente zag het beeld Prins, Trots van Brabant er toen zò uit?
Roosdaal
Lennik
Gooik
Galmaarden
Een man in een zwart pak. Wie is deze man? Tips: hij is de eerste ere-burgemeester van Wemmel en toen u hem in zijn vorig leven vaak op televisie zag, was hij ook meestal in het zwart.
Willy Cortois
Walter De Donder
Marcel Van Langenhove
Michel Doomst
Dezelfde foto als vorige week. Wie goed opgelet heeft, zag helemaal bovenaan een naam staan. Die naam helpt bij de volgende vraag. Experimentele bieren die worden gebrouwen in microbrouwerij De Hoorn krijgen de naam Arthur’s Legacy. En de naam Palm Royale is ook niet lukraak gekozen. Welke meesterbrouwer van Palm wordt met deze benamingen geëerd?
Arthur Roymans
Tuur Leroy
Roy Arthur
Arthur Van Roy
Een vraag voor fijnproevers. Welke van deze lekkernijen uit de koker van Brouwerij Palm heeft het hoogste alcoholpercentage?
Palm IPA Sessions
Palm Hop Select
Palm Royale
Palm 0.0
Sommigen zullen het zich nog herinneren: Café De Drinkwinkel in de Olmstraat in Vilvoorde. Wereldberoemd, omdat de uitbater, anno 1975, vereeuwigd werd in het liedje ‘Vilvoorde City’ van Kris De Bruyne. Bij wie was het volgens de meesterlijk geschreven songtekst ‘zeer droevig drinken’?
Dirk De Weert
Pol Cuyvers
Jan Klaassen
Eddy Borremans
Onze regio op zijn best: natuurschoon! Deze foto nam onze ploeg in het idyllische Herne, hartje Pajottenland. Welk riviertje, een zijrivier van de Dender, stroomt door Herne? De gelijknamige vallei is ten dele beschermd natuurgebied.
Ijse
Maalbeek
Zenne
Mark
Ook deze week een puur geografische vraag. Hieronder vindt u de vier kleinste gemeenten uit ons zendgebied. Welke gemeente is met een oppervlakte van 2,5 vierkante kilometer de kleinste van allemaal?
Wezembeek-Oppem
Drogenbos
Kraainem
Linkebeek
Je bent het misschien al vergeten, maar jouw zender had ooit een eigen muziekprogramma mèt live-optredens. Hoe heette dat RINGtv-muziekprogramma met Geert Vanhassel als presentator?
Bizz
Buzz
Bazz
Bozz
Even doordenken. Welke Europese hoofdstad is ereburgemeester van Meise, na een decennialange loopbaan in de gemeentepolitiek? Of wie herkent u op de foto?
Lorin Parys
Hugo Van Praag
Ronald Parijs
Marcel Belgrado
Dit weet u vast nog. Hoe luidde, tot november 2018, de naam van luchtverkeersleider Skeyes?
Belvision
Belair
Belgocontrol
Brucargo
Dit voetbalcomplex werd enkele jaren geleden afgebroken. Welke intussen ook al verdwenen voetbalclub uit de regio speelde hier z'n thuiswedstrijden? Tip: de club in kwestie werd in 2007 nog een seizoen lang gevolgd in het VRT-programma Man Bijt Hond.
VK Liedekerke
KOVC Sterrebeek
KSK Opwijk
Sporting Kampenhout
Arnaud Feist wordt op deze foto geflankeerd door provinciegouverneur Lodewijk De Witte en gedeputeerde Tom Dehaene. In 2010 verving Feist Wilfried van Assche als CEO en zijn mandaat werd vorig jaar verlengd, tot 2025. Waar is de man de grote baas?
De Persgroep Media
Brussels Airport
VMMA
Brussels Airlines
Al 76 edities organiseerde Sport Voor Allen jaarlijks in juli een gesmaakte wielerwedstrijd in het Vilvoordse Houtem. Dit jaar gaat die door de coronacrisis niet door. De koers is telkens een volksfeest, omdat ze ook gecombineerd wordt met het massaal nuttigen van een bepaalde lekkernij. Welke?
Hopscheuten
Breughelspek
Mosselen
Paling in't groen
Oscar and the Wolf is één van de acts die Dilbeek op de wereldkaart van de poprock zette. Zanger Max stònd al op de wereldkaart. Of toch bijna. Wat is zijn bijzondere familienaam, die één letter scheelt met een land op de wereldbol?
Max Canady
Max Engelande
Max Colombie
Max Chino
Actua! En dus corona. Of net niet! Welke gemeente in onze regio was begin deze week nog steeds de enige in Vlaanderen zonder één enkele vastgestelde besmetting met COVID-19?
Linkebeek
Bever
Gooik
Merchtem
0
{"name":"25 jaar RINGtv Quiz - Week 3", "url":"https://www.quiz-maker.com/QJHOIKY","txt":"Dit jaar wordt de Ronde van Frankrijk uitgesteld door de coronacrisis. Toen de Tour vorige zomer de regio doorkruiste, werden heel wat dorpscentra anders aangekleed. In welke gemeente zag het beeld Prins, Trots van Brabant er toen zò uit?, Een man in een zwart pak. Wie is deze man? Tips: hij is de eerste ere-burgemeester van Wemmel en toen u hem in zijn vorig leven vaak op televisie zag, was hij ook meestal in het zwart., Dezelfde foto als vorige week. Wie goed opgelet heeft, zag helemaal bovenaan een naam staan. Die naam helpt bij de volgende vraag. Experimentele bieren die worden gebrouwen in microbrouwerij De Hoorn krijgen de naam Arthur’s Legacy. En de naam Palm Royale is ook niet lukraak gekozen. Welke meesterbrouwer van Palm wordt met deze benamingen geëerd?","img":"https://cdn.poll-maker.com/52-1961536/wemmel-quiz.jpg?sz=1200-00000000001000005300"}