Manage existing quizzes, Custom Templates, Better Security, Data Exports and much more

Sign inSign in with Facebook
Sign inSign in with Google

Kids and COVID-19

1. It’s dangerous for my child with asthma to exercise. True or False?
True
False
People with asthma can and should exercise. When asthma is under control, children with asthma can play most sports. Some will need to take medicine before exerting themselves to prevent flare-ups.
People with asthma can and should exercise. When asthma is under control, children with asthma can play most sports. Some will need to take medicine before exerting themselves to prevent flare-ups.
2. What type of mask should a child with asthma wear? (check all that apply)
A. Hospital grade mask
B. No mask at all- masks can contribute to asthma flare ups
C. A gaiter
D. A cloth mask
Answer: A or D: It’s a misconception that children who wear masks are more susceptible to an asthma attack. We should all be wearing masks right now to protect ourselves and others from COVID-19. The best option is A – a hospital grade mask, but D – a cloth mask – is also a good choice, especially if it is multi-layered. Gaiters are more effective than wearing nothing, but they may not be as protective as masks.
Answer: A or D: It’s a misconception that children who wear masks are more susceptible to an asthma attack. We should all be wearing masks right now to protect ourselves and others from COVID-19. The best option is A – a hospital grade mask, but D – a cloth mask – is also a good choice, especially if it is multi-layered. Gaiters are more effective than wearing nothing, but they may not be as protective as masks.
3. Children with asthma should not get a COVID-19 vaccine. True or False?
True
False
Answer: False. Tufts Children's Hospital pediatric pulmonologist Dr. Scott Schroeder stresses that it’s important for all of us to get vaccinated, and that includes children with asthma. “There’s such a bias against vaccines right now,” said Dr. Schroeder. “I absolutely recommend that everyone get the vaccine when it becomes available to them. This goes for children with asthma, too. It’s important that the public understand that vaccines are incredibly safe.”
Answer: False. Tufts Children's Hospital pediatric pulmonologist Dr. Scott Schroeder stresses that it’s important for all of us to get vaccinated, and that includes children with asthma. “There’s such a bias against vaccines right now,” said Dr. Schroeder. “I absolutely recommend that everyone get the vaccine when it becomes available to them. This goes for children with asthma, too. It’s important that the public understand that vaccines are incredibly safe.”
4. Besides hypothermia, which condition can you get while skiing if not wearing proper gear? (check all that apply)
A. Dehydration
B. Frostbite
C. Vertigo
D. None of the above
Answer: A and B. You may not think you’re susceptible to dehydrating in the winter, but in can be a problem when exercising in cold, dry conditions. You should drink water before you begin skiing and throughout the day. Don’t wait until you’re thirsty. Frostbite can set in faster than many people realize. Frostbite can occur in less than 10 minutes in some people when skin is exposed to temps that are -10F.
Answer: A and B. You may not think you’re susceptible to dehydrating in the winter, but in can be a problem when exercising in cold, dry conditions. You should drink water before you begin skiing and throughout the day. Don’t wait until you’re thirsty. Frostbite can set in faster than many people realize. Frostbite can occur in less than 10 minutes in some people when skin is exposed to temps that are -10F.
5. Which type of sled is safer for children?
A. An innter tube
B. a disc or saucer style sled
C. A steerable sled
D. None of the above
Answer: C. A steerable sled. Inner tubes, saucers and snow discs are significantly more dangerous than a steerable version, because of their much faster speed and lack of steering control.
Answer: C. A steerable sled. Inner tubes, saucers and snow discs are significantly more dangerous than a steerable version, because of their much faster speed and lack of steering control.
7. My child doesn’t need to be on a set schedule in terms of bedtime and meals. True or false.
True
False
Answer: False. Sleeping and eating should occur at fixed times,’ said Dr. Erik von Hahn, a Developmental-Behavioral pediatrician at Tufts Children’s Hospital. “The wake-up time should be fixed, and eating times, including snacks, also need to be set. Sleeping and eating on a schedule actually changes how hormones get released in your body. When the timing is fixed, your child will experience a sense of wellness. It can be challenging to set up the schedule to be consistent. Your goals should be to have fixed times for as many days per week as fits into the family's schedule. Sometimes, it's worth changing the schedule so that sleeping and eating times can be fixed."
Answer: False. Sleeping and eating should occur at fixed times,’ said Dr. Erik von Hahn, a Developmental-Behavioral pediatrician at Tufts Children’s Hospital. “The wake-up time should be fixed, and eating times, including snacks, also need to be set. Sleeping and eating on a schedule actually changes how hormones get released in your body. When the timing is fixed, your child will experience a sense of wellness. It can be challenging to set up the schedule to be consistent. Your goals should be to have fixed times for as many days per week as fits into the family's schedule. Sometimes, it's worth changing the schedule so that sleeping and eating times can be fixed."
8. What is a sign that your child may be experiencing anxiety?
A. He or she is afraid of leaving the house and gets too angry or too scared when you want to go on an outing.
B. Your child spends an excessive amount of time redoing homework.
C. Your child needs constant reassurance that he or she is doing a good job.
D. All of the above
Answer: D. All of the above. While exhibiting only one of these symptoms doesn’t mean your child has an Anxiety Disorder, exhibiting a combination of these and others, may your child could benefit from professional help. You should talk to your child’s pediatrician for more information or a referral, especially if you think that your child's anxiety is interfering with their personal growth and development.
Answer: D. All of the above. While exhibiting only one of these symptoms doesn’t mean your child has an Anxiety Disorder, exhibiting a combination of these and others, may your child could benefit from professional help. You should talk to your child’s pediatrician for more information or a referral, especially if you think that your child's anxiety is interfering with their personal growth and development.
Generalized Anxiety Disorder (GAD) and ADHD symptoms are often confused for the other. True or false?
True
False
Answer: True. When a child is experiencing GAD, he or she may be unable to redirect their attention anywhere else. They can be hyperactive, but they can often appear well-behaved. In both situations, they seem inattentive. Their attention is actually focused on their internal thoughts (things and situations they’re worried about). Because of their internal focus, they often do not get tasks done successfully.
Answer: True. When a child is experiencing GAD, he or she may be unable to redirect their attention anywhere else. They can be hyperactive, but they can often appear well-behaved. In both situations, they seem inattentive. Their attention is actually focused on their internal thoughts (things and situations they’re worried about). Because of their internal focus, they often do not get tasks done successfully.
10. Which is a sign of anxiety in children?
A. Temper Tantrums
B. Inattentiveness
C. Stomach aches or headaches
D. All of the above
Answer: D. All of the above. There are many signs your child may exhibit which could be a telltale sign of anxiety. These include the above symptoms as well as agitation, restlessness, avoidance, difficulties with transitions and having very high expectations of themselves. One useful thing to remember is that in order to be considered "significant," anxiety usually has to interfere with the child's growth and development somehow. This means that the child is having difficulty learning successfully at school, is not able to follow instructions successfully at home, or is not able to socialize, for example. Or, the frequency of distress is so high that it ends up keeping the child from participating in life's everyday activities. If your child is learning successfully at school, is following rules and expectations successfully at home and is also able to build friendships successfully, the chances of an anxiety disorder are much lower. Always be sure to ask for professional help if you are unsure.
Answer: D. All of the above. There are many signs your child may exhibit which could be a telltale sign of anxiety. These include the above symptoms as well as agitation, restlessness, avoidance, difficulties with transitions and having very high expectations of themselves. One useful thing to remember is that in order to be considered "significant," anxiety usually has to interfere with the child's growth and development somehow. This means that the child is having difficulty learning successfully at school, is not able to follow instructions successfully at home, or is not able to socialize, for example. Or, the frequency of distress is so high that it ends up keeping the child from participating in life's everyday activities. If your child is learning successfully at school, is following rules and expectations successfully at home and is also able to build friendships successfully, the chances of an anxiety disorder are much lower. Always be sure to ask for professional help if you are unsure.
0
{"name":"Kids and COVID-19", "url":"https://www.quiz-maker.com/QDIK656OE","txt":"1. It’s dangerous for my child with asthma to exercise. True or False?, People with asthma can and should exercise. When asthma is under control, children with asthma can play most sports. Some will need to take medicine before exerting themselves to prevent flare-ups., 2. What type of mask should a child with asthma wear? (check all that apply)","img":"https://www.quiz-maker.com/3012/images/ogquiz.png"}
Tools: Quiz Maker | Survey Maker