Manage existing quizzes, Custom Templates, Better Security, Data Exports and much more

Sign inSign in with Facebook
Sign inSign in with Google

25 jaar RINGtv quiz - Week 5

Eentje voor de kenners van het huis Palm. Brouwerij Palm heeft sinds 2011 een eigen hopveld in Steenhuffel, goed voor in totaal 800 hopplanten. Welke specifieke hopvariëteit wordt daar geteeld?
Hallertau Mittelfrüh Hop
Citra Hop
Cascade Hop
Paardje Hop
Hamme is een vrij grote gemeente in Oost-Vlaanderen. Maar het is toevallig ook de naam van een deelgemeente in onze regio. Welke gemeente heeft Hamme als deelgemeente? Hopelijk zetten ook deelgemeente Brussegem en gehucht Peizegem je op het juiste spoor.
Zaventem
Kraainem
Merchtem
Affligem
RINGtv onderhoudt fijne contacten met de vele culturele en gemeenschapscentra in de regio. Vandaar ook de vele tickets in de prijzenpot op onze site, app en Facebookpagina. Hoe heet het cultuurcentrum in Vilvoorde, dat tijdens de coronacrisis als medisch centrum werd ingericht?
Het Bastion
De Motte
De Bunker
Het Bolwerk
We zijn in het Pajottenland. Waar staat dit gemeentehuis, waar CD&V’er Michel Doomst al sinds 1989 vaste klant is?
Gooik
Pepingen
Roosdaal
Herne

Tijdens RINGtv-KOK werd al menig lekkernij bereid. Ook dit stond vast ooit op het menu: welk zoet Italiaans dessertje op basis van mascarponekaas, madeirakoekjes en marsala of amaretto betekent letterlijk ‘trek mij erop’ in het Italiaans?

Panna cotta
Tartufo
Tiramisù
Semifreddo
Een beeld van een dramatische dag. Welke RINGtv-journaliste uit Zaventem was op 22 maart 2016 als één van de eersten ter plaatse op de luchthaven?
Helen Bogaerts
Klaartje Van Rompaey
Lies De Smedt
Lotte Geerts
Sven Nys met één van zijn zes overwinningen in de ‘Moeder van alle crossen’. Welke gemeente mag al sinds 1960 trots zijn op de Druivencross?
Hoeilaart
Tervuren
Overijse
Lembeek
Net voor de editie van Parijs-Roubaix in 2013 ging RINGtv langs bij de laatste winnaar van die klassieker uit onze regio. Welke toenmalige held uit Halle won in 1989?
Dirk De Wolf
Bert Roesems
Jean-Marie Wampers
Claude Criquielion
In 2019 introduceerde Palm voor de liefhebbers ook een speciaal IPA-speciaalbier met 3,5 alcoholpercentage. De Engelse naam van dit bier, dat inmiddels wereldwijd in de smaak valt, zie je ook wel eens op lp’s met bepaalde, meestal bijzondere, opnames van een artiest. Welk bier?
Palm Chronicles
Palm Collectibles
Palm Sessions
Palm Demos
In OVER DE TOP duiken we in het verleden van Eendracht Hekelgem. De Affligemse club speelde rond de eeuwwisseling in de tweede klasse van het voetbal. Welke andere clubs bereikten in 25 jaar RINGtv nog dat niveau?
KFC Strombeek en Diegem Sport
KSK Londerzeel en SK Halle
KFC Strombeek en KVW Zaventem
Tempo Overijse en KSK Londerzeel

Op de foto ziet u Geertrui Windels uit Sint-Genesius-Rode. In 2017 nam ze, als schepen van de Nederlandstalige eenheidslijst Respect, ontslag omdat ze naar eigen zeggen de pesterijen van Franstalige collega’s beu was. Van welke prominente Rodenaar is Windels de echtgenote?

Eric Van Rompuy
Jean-Luc Dehaene
Georges Clerfayt
Herman Van Rompuy

Sinds 1994 staat voor dit oude tramstation een standbeeld van stripheld Nero. Diens geestelijke vader Marc Sleen woonde in deze gemeente tot aan zijn dood in 2016 en wordt er nu jaarlijks geëerd met een wafelenbak. Waar  kan je die wafels à la Nero smullen, of waar woonde Sleen?

Overijse
Hoeilaart
Vilvoorde
Zaventem
Een kiekje van de 4 gedeputeerden in ons huidige provinciebestuur. Welke dame herkent u als tweede van rechts, rechts van haar partijgenoot Tom Dehaene? Ze is reeds provinciaal gedeputeerde sinds 2006 en bevoegd voor onder andere toerisme en streekproducten.
Monique Swinnen
Katia Segers
Ann Schevenels
Anne Sobrie

Pittige geschiedenisvraag uit onze reeks In Bange Tijden, waar een hele aflevering werd gewijd aan deze korporaal. Na een daad van zelfopoffering aan de Verbrande Brug in Grimbergen groeide hij uit tot een nationale held met haast mythische status. Hij sierde een postzegel en kreeg zowel een plein in Grimbergen als een fietsroute in Zemst naar zich vernoemd. Welke dappere oorlogsheld?

Juul De Winde
Léon Schreurs
Léon Trésignies
Frans Van der Linden
Op het grondgebied van welke gemeente bevindt zich het operationele centrum van luchtverkeersleider Skeyes, voorheen Belgocontrol?
Zaventem
Machelen
Steenokkerzeel
Kampenhout
0
{"name":"25 jaar RINGtv quiz - Week 5", "url":"https://www.quiz-maker.com/QC5UF48","txt":"Eentje voor de kenners van het huis Palm. Brouwerij Palm heeft sinds 2011 een eigen hopveld in Steenhuffel, goed voor in totaal 800 hopplanten. Welke specifieke hopvariëteit wordt daar geteeld?, Hamme is een vrij grote gemeente in Oost-Vlaanderen. Maar het is toevallig ook de naam van een deelgemeente in onze regio. Welke gemeente heeft Hamme als deelgemeente? Hopelijk zetten ook deelgemeente Brussegem en gehucht Peizegem je op het juiste spoor., RINGtv onderhoudt fijne contacten met de vele culturele en gemeenschapscentra in de regio. Vandaar ook de vele tickets in de prijzenpot op onze site, app en Facebookpagina. Hoe heet het cultuurcentrum in Vilvoorde, dat tijdens de coronacrisis als medisch centrum werd ingericht?","img":"https://cdn.poll-maker.com/53-2003313/hop-3.jpg?sz=1200-00000000001000005625"}