Manage existing quizzes, Custom Templates, Better Security, Data Exports and much more

Sign inSign in with Facebook
Sign inSign in with Google
Make a Quiz in Minutes. Use the webs #1 rated Quiz Maker

De Grote Kunstquiz

De Japanse brug is een schilderij van Claude Monet. Hij heeft het geschilderd in zijn tuin in Frankrijk. Weetje: hij schilderde de brug op verschillende momenten van de dag, om het lichtspel en de kleuren te vangen. Vraag: Welk schilderij heeft Monet nog gemaakt?
0%
0
De Aeromodeller
0%
0
De groene paraplui
0%
0
Het circus
De titel van het schilderij is "Het Arnofini portret". Wie of wat zie jij in de spiegel? De vraag: wie heeft dit geschilderd?
Jan Van Eyck
Vincent van Gogh
Claude Monet
Canaletto schilderde Venetië in Italië van allerlei kanten. Hij maakte veel schilderijen van het Canal Grande, zoals dit schilderij, waarop mensen van een roeiwedstrijd genieten - een jaarlijks feest dat nog steeds plaatsvindt.
Vraag: welk stukje komt uit het schiliderij? 
0%
0
 
0%
0
 
0%
0
 
0%
0
 
0%
0
 
Johann Sebastian Bach, geboren op 21 maart 1685, componeerde barokmuziek. Hij speelde ook viool, klavier en was dirigent van grote orkesten. Een echte duizendpoot. Klik op zijn naam om naar een stukje muziek te luisteren: Johann Sebastian Bach.
Op 28 juli 1750 is hij in Duitsland overleden. Vraag: Hou oud is Bach geworden? 
62 jaar
66 jaar
65 jaar
Dit is Astrid Lindgren. Zij heeft honderden boeken geschreven, het liefst schreef ze voor kinderen. Ze zei: "Ik wil schrijven voor een publiek dat wonderen schept. Kinderen scheppen wonderen als ze lezen." Opdracht: Ga via de catalogus van de bibliotheek  op zoek naar drie boeken van Astrid Lindgren. Schrijf de titels hieronder.
0
{"name":"De Grote Kunstquiz", "url":"https://www.quiz-maker.com/QBZAF85","txt":"De Japanse brug is een schilderij van Claude Monet. Hij heeft het geschilderd in zijn tuin in Frankrijk. Weetje: hij schilderde de brug op verschillende momenten van de dag, om het lichtspel en de kleuren te vangen. Vraag: Welk schilderij heeft Monet nog gemaakt?, De titel van het schilderij is \"Het Arnofini portret\". Wie of wat zie jij in de spiegel? De vraag: wie heeft dit geschilderd?, Canaletto schilderde Venetië in Italië van allerlei kanten. Hij maakte veel schilderijen van het Canal Grande, zoals dit schilderij, waarop mensen van een roeiwedstrijd genieten - een jaarlijks feest dat nog steeds plaatsvindt. Vraag: welk stukje komt uit het schiliderij?","img":"https://cdn.poll-maker.com/50-1726132/de-japanse-brug---monet.jpg?sz=1200"}