Manage existing quizzes, Custom Templates, Better Security, Data Exports and much more

Sign inSign in with Facebook
Sign inSign in with Google

25 jaar RINGtv Quiz - Week 1

Pure kaartkennis. Welke van deze gemeenten uit het arrondissement Halle-Vilvoorde grenst NIET aan Meise?

Londerzeel
Grimbergen
Merchtem
Opwijk
In de loop van 25 jaar RINGtv stierven uiteraard ook heel wat bekende gezichten. Eén van de betreurde politici is Lieve Vanlinthout, tevens moeder van voormalig RINGtv-presentatrice Goedele Van Ruysevelt. In welke gemeente was deze Vlaamsvoelende CD&V-politica de burgermoeder tussen 2000 en 2012?
Asse
Sint-Pieters-Leeuw
Sint-Genesius-Rode
Beersel
Een fraai stulpje aan de Uwenberg in Beersel. Welk icoon van onze regio woonde hier de laatste 30 jaar van zijn leven, tot aan zijn dood in 1967?
Justus Lipsius
Gerard Walschap
Armand Pien
Herman Teirlinck
Aan Sinten geen gebrek op de kaart van ons zendgebied. Welke van deze ‘heilige’ oorden is deel van Dilbeek en herbergt onder meer het Huisje Mostinckx en het supporterslokaal van wielrenner Jurgen Roelandts?
Sint-Kwintens-Lennik
Sint-Genesius-Rode
Sint-Martens-Bodegem
Sint-Ulriks-Kapelle
Tijd voor een gevederde vriend! RINGtv mag de jongste jaren al eens op babyborrel in de basiliektorens van Halle en Grimbergen. Op beide plaatsen komt een honkvast koppeltje van deze, niet zo lang geleden haast uitgeroeide, falco peregrinus broeden. Welke vogel maakte zijn comeback in onze regio?
Sperwer
Gierzwaluw
Slechtvalk
Blauwe geschelpte
In onze regio is het een uitgemaakte zaak: Kampenhout is de witloofgemeente van Vlaanderen. Toch betwist een aangrenzende gemeente, die niet in onze regio ligt maar in Dijleland, al jaren die titel. RINGtv volgde in 2019 zelfs nog een culinaire strijd tussen beide gemeenten. Welke gemeente, buurgemeente van Kampenhout, claimt òòk al jaren het witte goud?
Herent
Haacht
Kortenberg
Tervuren
Het dak ging eraf en RINGtv was erbij, in juli 2017, toen de telescoopkoepel op het dak van Volkssterrenwacht Mira werd vervangen door een nieuwe. Welke gemeente pronkt al sinds 1967 met de oudste Volkssterrenwacht van het land? Het gebouw op de achtergrond kan ook vast helpen.
Grimbergen
Vilvoorde
Zaventem
Machelen
Aan de foto ziet u dat het al even geleden is, maar we zoeken het exacte jaartal: in welk jaar stond de regio, en bij uitbreiding het hele land, in rep en roer door de plotselinge sluiting van de Renault-fabriek in Vilvoorde?
1995
1997
1999
2001
Bierbrouwer Frank Boon, kardinaal Jozef Cardijn, cellist Adrien Servais – wiens villa u ziet - en het bekendste alter ego van acteur Hubert Damen. Allen zijn ze ereburger van…
Zaventem
Kapelle-op-den-Bos
Wemmel
Halle
Het zwaar blond bier Cornet is één van de smaakmakers en meest gedronken bieren uit het hele Palm-gamma. Tijdens het geraffineerde brouwproces wordt het op smaak gebracht met houten snippers. Van welke boom wordt daarvoor hout gebruikt ?
Eik
Berk
Wilg
Beuk

In de fabuleuze waterburcht Kasteel Diepensteyn in Steenhuffel is ook de paardenstoeterij van Palm ondergebracht. Omdat het ook eens makkelijk mag zijn: welk voor eeuwig met Palm verbonden paardenras wordt hier gekweekt? De alternatieve naam, Belgisch Trekpaard, geven we al cadeau; maar die zoeken we dus niet!

Vlaams Warmbloed
Brabander
Zeeuws Trekpaard
Schone van Londerzeel
De dialecten van onze regio, een onuitputtelijke bron van inspiratie. Een in onbruik geraakte zegswijze uit het ‘Likerts’. Wie of wat mogen ze in Liedekerke verwachten als de ‘bornavraa’ komt?
Een vroedvrouw
Hevig stormweer
De eerste lentezon
De politie
Rebekka en Epiphany, gebogen over de plannen voor een nieuwe modecollectie in 2015. Van welke fantasierijke ontwerpster uit Asse, maakster van talloze betoverende outfits, zijn zij de dochters? De dame stierf, veel te vroeg, in 2012.
Ann Salens
Lies Lefever
Kaat Tilley
Nora Tilley
Welke bijzondere gemeente werkt niet met aparte straatnamen, maar met wijknamen; heeft taalfaciliteiten én grenst zowel aan de provincies Henegouwen als Oost-Vlaanderen? Postcode: 1547. Je krijgt een kiekje van de Dorpsfeesten.
Affligem
Roosdaal
Bever
Gooik
Welke sportieve held uit Sint-Pieters-Leeuw, die ze ook bij Dilbeek Sport nog niet vergeten zijn, herkent u op de foto?
Thomas Foket
Sebastiaan Bornauw
Zinho Gano
Sven Kums
{"name":"25 jaar RINGtv Quiz - Week 1", "url":"https://www.quiz-maker.com/QBV65G6","txt":"Pure kaartkennis. Welke van deze gemeenten uit het arrondissement Halle-Vilvoorde grenst NIET aan Meise?, In de loop van 25 jaar RINGtv stierven uiteraard ook heel wat bekende gezichten. Eén van de betreurde politici is Lieve Vanlinthout, tevens moeder van voormalig RINGtv-presentatrice Goedele Van Ruysevelt. In welke gemeente was deze Vlaamsvoelende CD&V-politica de burgermoeder tussen 2000 en 2012?, Een fraai stulpje aan de Uwenberg in Beersel. Welk icoon van onze regio woonde hier de laatste 30 jaar van zijn leven, tot aan zijn dood in 1967?","img":"https://cdn.poll-maker.com/52-1878020/halle-vilvoorde.png?sz=1200-00000000000837505300"}