Manage existing quizzes, Custom Templates, Better Security, Data Exports and much more

Sign inSign in with Facebook
Sign inSign in with Google

25 jaar RINGtv Quiz - Week 6

Welke van deze memorabele gebeurtenissen is het langst geleden? 

Treinramp Buizingen
Sluiting Renault Vilvoorde
Splitsing kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde
Faillissement Sabena
Op de jongste Flanders Cup in Huizingen bewonderde RINGtv deze Bram Ghuys uit Halle, in zijn discipline een hoogvlieger, en laat dat een tip wezen. In welke discipline pakte Bram al sinds 2012, in-en outdoor, verschillende nationale titels?
Acrogym
Polstokspringen
Schoonspringen
Hoogspringen
Fietssnelwegen zitten in de lift in onze regio. Zo wordt er onder andere werk gemaakt van de F27. Onder welke naam kennen we deze fietsroute op de voormalige spoorwegbedding van de stoomtrein tussen Londerzeel en Aalst, die onder meer door Merchtem loopt?
Brabantroute
Leirekensroute
Sneukelroute
Choucroute
Vzw de Rand beheert, zoals u weet, een aantal gemeenschapscentra in de Vlaamse Rand. Welk centrum, opgericht in 1993 en gelegen aan de Beekstraat in Wezembeek-Oppem, vind je ook terug in elke toilettas?
De Borstel
De Spiegel
De Kam
De Poederdoos
De legendarisch hete zomer van 2019. Weet u nog in welke gemeente op 25 juli 2019 de hoogste temperatuur ooit in onze regio werd gemeten, een verzengende 41,4 graden?
Kapelle-op-den-Bos
Liedekerke
Grimbergen
Zemst
De gemeente Overijse werkt aan een masterplan voor deelgemeente Jezus-Eik. Deel daarvan is de aankoop van de Wawa-site langs de Kapucijnendreef. Ooit was dit stukje Overijse beroemd als stek van de firma Louis Dombard. Wat maakte die, of waarvan was Wawa een merk?
Wasmiddelen
Helikopters
Tennisrackets
Caravans
Toen onze journalist Koen Vervremd in 2011 aan veldrijder Bart Wellens vroeg of hij klaar was om ‘kiekenplukker’ te worden, viel deze uit de lucht. Wellens stond op het punt uit de Kempen te verhuizen naar een gemeente in onze regio. Daar waren ooit veel kippenkwekerijen, vooral in de kern Sint-Jozef. Waar wonen de ‘kiekenplukkers’ en vindt jaarlijks nog een Kiekenpootworp plaats tijdens de septemberkermis?
Opwijk
Sint-Pieters-Leeuw
Meise
Londerzeel

Uw en ons aller Palm, de gulle sponsor van deze quiz, brouwt sinds 2016 onder de vleugels van een Nederlandse brouwer. Samen wordt jaar na jaar een recordomzet geboekt. Kent u de naam van die Nederlandse brouwersfamilie? Voor de voetbalfans: een Nederlands speler bij KV Mechelen - en voorheen Beerschot-Wilrijk en Lierse - heet ook zo.

De Boer
Hoedt
Swinkels
De Vries
De afgebeelde man is wijlen Rik Poot, die in 2006 overleed. In de achtergrond ziet u één van zijn bekendste creaties, het monument ‘Strijd voor arbeid’, beter bekend als ‘De Vuist’. Waar staat dat iconische kunstwerk, of, waar werd Rik Poot geboren?
Vilvoorde
Machelen
Halle
Zemst
Wie is de dame op de foto? U kent haar als voormalig woordvoerster van het Parket in Brussel én, sinds 2019, uiteraard als procureur des Konings van het parket Halle-Vilvoorde?
Kristien Van Vaerenbergh
Conny Moons
Irina De Knop
Ine Van Wymersch
Wie las nooit het Suske en Wiske-album ‘De schat van Beersel’? Het stripalbum kwam al aan bod in onze quiz. Centraal in het verhaal van Vandersteen staat een spook dat al eeuwenlang het Kasteel van Beersel bewoont, onder de vorm van een dier met felgroene kleur. Welk dier, dat ook op de cover van het Suske en Wiske-album staat?
Kat
Slang
Vleermuis
Otter
Een Eurosongvraag in de Songfestivalweek! Welk prachtlied van het lieve Wemmelse showbizzpaar Nicole & Hugo strandde op het Eurovisiesongfestival 1971 op een veertiende plaats? Doordat Nicole in extremis ziek werd, kon het stel het nummer zelf niet ten tonele brengen.
J'aime la vie
Baby baby
Jennifer Jennings
Goeiemorgen, morgen
We duiken andermaal in het rijke gamma lekkers van Palm. Welke van deze Palmbieren heeft nooit bestaan maar is ontsproten aan het perverse brein van de vraagopsteller?
Palm Green
Palm 69
Palm Royale
Palm Sauvin
In 2013 volgde het Gordelfestival De Gordel op. Dat fietsevenement zette tussen 1981 en 2012 het Vlaamse karakter van de Rand rond Brussel in de verf. In welke gemeente ontstond De Gordel bijna 40 jaar geleden? TIP: Koen en Kris Wauters groeiden er op en de huidige premier van het land, Sophie Wilmès, woont er.
Sint-Pieters-Leeuw
Drogenbos
Kraainem
Sint-Genesius-Rode
De Pajotse actrice Patsy Van der Meeren kwam een tiental jaren geleden haar dialect, het ‘Guuks’ promoten op jouw zender. Het voorbije jaar was ze te zien als Gloria in de vtm-soap Familie. Maar in welke andere langlopende tv-serie vertolkte Patsy destijds, tussen 1998 en 2008, de rol van Marie de Ruyter?
Thuis
De Kampioenen
Witse
Wittekerke
0
{"name":"25 jaar RINGtv Quiz - Week 6", "url":"https://www.quiz-maker.com/Q60VUAA","txt":"Welke van deze memorabele gebeurtenissen is het langst geleden?, Wil je kans maken op een krat Cornet? Vul dan hier jouw e-mailadres in! Wil je liever meteen jouw resultaat kennen? Klik dan op 'OVERSPRINGEN'., Op de jongste Flanders Cup in Huizingen bewonderde RINGtv deze Bram Ghuys uit Halle, in zijn discipline een hoogvlieger, en laat dat een tip wezen. In welke discipline pakte Bram al sinds 2012, in-en outdoor, verschillende nationale titels?","img":"https://cdn.poll-maker.com/53-2029323/calendar-1990453-1920.jpg?sz=1200-00000000001000006672"}